Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Gornja petica mi je izgledala baš zdravo, zubar nije primijetio nikakve probleme, ali sam se ja žalila na bolove. Do sljedećeg termina kod zubara zub se slomio, ostalo je samo korijen u mesu. A pored toga imam veliku rupu u mesu u sredini, na što se zubar inenadio.
Ukoliko bi na zakazani termin donijela snimak vilice, da li bi se odmah mogao isti dan izvaditi korijen. Nakon izvijesnog vremena oporavka, da li će uticati rupa u mesu na stavljanja implanta.
Unaprijed hvala.

Hana - 12. 01. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Hana,

ukoliko se kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka navedenog zuba utvrdi da je zub moguže adekvatno izlečiti naš savet je da se zub ne vadi. U tom slučaju potrebno je adekvatno lečenje kanala korena zuba, ojačanje zuba fiberglas kočićem i izrada keramičke krunice.

Ukoliko se proceni da zub nije moguće adekvatno izlečiti i sačuvati, savetuje se vađenje navedenog zuba, koje se može izvršiti u istoj poseti. 

Što se tiče nadoknade zuba nakon vađenja, s obzirom da postoji mogućnost imedijatne implantacije (postavljanje implantata neposredno nakon vađenja zuba), neophodno je konsultovati se sa oralnim hirurgom o planu terapije.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24736 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24736
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata