Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Hitno molim vas!
E ovako bio sam kod zubarke pre mjesec i po dana odprilike...lecena mi je gornja sestica izvadjen zivac,i krenulo je lijecenje kanala korijena,dreniranje i stavljanje lijeka,medjutim mene zub ne boli kad se drenira i kad je otvoren,ali cim zubarka zatvori zub,krece da me boli na dodir jako,i osecam kao neki veliki pritisak,i ona mi kaze da to iscackam sto sam i uradio,e sad pitanje, ona je dva puta ili 3 u ovih mjesec i po dana pokusavala da zatvori zub,ali me je svaki put jako bolio,i onda mi samo nastavi drenazu, a zub otvoren... Juce sam iscackao opet medikamente, vaticu sto mi je stavila jer me je opet jako bolio.....sta da radim??? Ne ide mi se opet kod zubarke,mozda ce reci da se vadi ?

Miki - 12. 05. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Miki,

osećaj bola na dodir je posledica postojanja procesa u kosti oko vrha korena. U slučaju postojanja patološkog procesa u kosti manjih domenzija potrebno je kanalnom terapijom ukloniti uzrok infekcije iz kanala korena, kako bi organizam ograničio i neutralisao infekciju u kosti, što je uslov za zarastanje procesa.

U slučaju postojanja procesa u kosti većih dimenzija, sama kanalna terapija ne može dati rezultata, te je pored kanalne terapije potrebno sprovesti i apikotomiju - hirurško uklanjanje patološkog sadržaja iz kosti uz resekciju vrha korena.

Vađenje zuba je krajnja opcija, kada gore navedeni postupci ne daju rezultata.

Savetujemo da uradite Rtg snimak tog zuba i što pre se obratite specijalisti za bolesti zuba i endodonciju kako bi se sprovela kanalna terapija, a po potrebi i oralnom hirurgu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata