Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 13 godina. Iz sestice mi je izvadjen zivac pre godinu dana. Kada pijem nesto hladno zaboli me i kada jedem neku tvrdju hranu na toj strani. Da li je to nesto strasno?

Marija - 22. 10. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Marija,

nije moguće da endodontski tretiran zub reaguje na termičke nadražaje, prema tome osetljivost zuba na hladno može da bude porekla nekog od susednih zuba.

Što se tiče osetljivosti zuba na zagrižaj, uzrok može da bude prisustvo parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, neadekvatno formiran zagrižaj ("visoka plomba") ili prisustvo i zapaljenje patološkog procesa oko vrhova korenova zuba.

Nažalost ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč.

Savetujemo ti da uradiš Rtg snimak navedenog zuba i posetiš stomatologa, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i odredila adekvatna terapija po potrebi.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata