Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 13 godina,i svi stalni zubi su mi izrasli,sem gornjih trojki,one su ostale mlečne.Jednu od njih sam izvadila prije 4 meseca,a drugu prije par dana.Stomatolog mi je rekao da postoji sansa da ne izrastu stalni zubi.Ako se to desi,kakve opcije imam,a da "izvučem" svoj pravi stalni zub,a ne da stavljam neke implatante.Pozdrav!

Teodora - 22. 02. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Teodora,

u slučaju impaktiranih (neizniklih) očnjaka, najbolje rešenje bi bila kombinovana oralno hirurška i ortodontska terapija. Manjom oralno hirurškom intervncijom potrebno je obezbediti pristup neizniklom zubu i postavljanje odgovarajućeg elementa ortodontskog aparata da bi se potom ortodontskom terapijom zub "izvukao" u zubni niz. Naravno, da bi se procenila mogućnost ove intervencije neophodna je analiza OPT snimka kao i klinički pregled.

Savetujemo ti da u pratnji roditelja posetiš specijalistu ortodoncije kako bi se doneo adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata