Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 14 godina i imam malo veći razmak izmedu gornjih jedinica i zbog kratke resice mi se ne mogu spojiti.Inače su mi zubi jako mali,ali imam dobar zagriz i svi su lijepo raspoređeni.Voljela bih znati koje je rješenje kako bi ih spojila,osim stavljanja faseta?

Gabrijela - 22. 02. 2018.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Gabrijela,

u slučaju postojanja razmaka između zuba (dijastema), zube je moguće "spojiti" njihovim postavljanjem u pravilan položaj pomoću ortodontske terapije. Ovaj vid terapije predstavlja najbolje rešenje.

Ukoliko je u Vašem slučaju uzrok dijasteme (razmaka između zuba) spušten frenulum (resica na gornjoj usni) neophodno je njegovo uklanjanje pre ortodontske terapije, kako ne bi došlo do recidiva, odnosno do ponovnog stvaranja dijasteme. On se uklanja vrlo jednostavnom hirurškom intervencijom, bezbolno uz primenu lokalne anestezije.

Savetujemo da uradite OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i posetite specijalistu ortodoncije, koji će na osnovu kliničkog pregleda, analize potrebnih Rtg snimaka i analize studijskih modela odrediti adekvatan plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26364 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26364
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata