Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

imam 14 godina i imam razmak izmedju gornjih jedinica, nosila sam onu obicnu protezu ali mi nije nesto pomogla. da li je moguce da to popravim bez fiksne proteze? hvala

jana - 18. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Jana,

u slučaju postojanja dijasteme (razmaka) između zuba, najbolja terapijska opcija jeste ortodontska terapija.

Druga opcija je izrada faseta (kompozitnih ili keramičkih), koje u zavisnosti od veličine, oblika i položaja zuba, mogu zahtevati minimalno brušenje zuba.

Savetujemo ti da uradiš OPT snimak (snimak svih zuba gornje i donje vilice) i u pratnji roditelja posetiš specijalistu ortodoncije, koji će na osnovu kliničkog pregleda i analize Rtg snimkaa predložiti sve mogućnosti terapije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27610 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27610
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata