Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

imam 14 godina i na gornjim jedinicama imam bele fleke. stomatolog mi ke rekao da je to unutrasnje,odnosno da mi je to zbog nedostatka vitamina dok je moja mama bila trudna sa mnom. stvarno mi smetaju i da li znate kako mogu da ih otklonim? redovno perem zube i posjecujež zubara pa me zanima kako da ih otklonim? hvala unapred

jelenaa - 25. 11. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

   Poštovana Jelenaa,

ukoliko je reč o razvojnoj nepravilnosti strukture zuba, jedino rešenje predstavlja uklanjanje tih delova površine zuba mašinskim rotirajućim instrumentima i postavljanje kompozitnih ispuna ("belih plombi") u odgovarajućoj boji zuba. 

S druge strane, ukoliko je u pitanju površinska demineralizacija gleđi, ona nastaje usled neadekvatne higijene, postaje uočljivija sušenjem površine zuba, a može se sanirati (remineralizacija) redovnom pravilnom oralnom higijenom ( zubna pasta sa fluorom), promenom navika u ishrani (smanjeno unošenje ugljenih hidrata, povećano konzumiranje mlečnih proizvoda). Remineralizaciju gleđnih površina podstiču i slobodni joni kalcijuma i fosfata koji se nalaze u pljuvačci.

Savetujemo da sa roditeljima odeš na pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo o čemu je reč i indikovala odgovarajuća terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata