Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 15 godina i mnogo se plašim da idem kod zubara. Mislim da je za moje godinre suludo plašiti se odlazku kod zubara ali šta da se radi, niko nije savršen. Elem, pukla mi je donja šestica pre oko možda godinu dana i nisam osećala nikakve bolove. Naime, na tom zubu je plomba ali posto je sad zub pukao pola je plmbirano pola nije. Pošto je prošlo godinu dana od moje pukotine mene je krenuo da boli na bilo koju hranu bila to slatka slana tvrda ili mekana hrana. Ne smem da kazem mami jer znam da će zakazati odlazak zubaru, ocajnicki se plašim. Znam da sve ide iz glave, 2 dana ranije a najvišee na dan kad treba da se poseti stomatolog ja krenem da se tresem i nekontrolisano da se brinem,krecu bolovi u glavi i stomaku, znoje mi se dlanovi a toliko se uspanicim krenem da plačem i dobijem nisku temperaturu. Moja mama zna da se ja plašim alk nikad nije ušla dublje u to... Moram vam reći da me ovo što vam sad pišem tera na plač kad samo pomišljam na bol u zubarskoj stolici. Idem kod privatnog zubara ali koliko god ja verovala svom zubaru i koliko god oni meni pričali da ne boli ja znam da će mene boleti čak da mi i malo zakače zub. Treba mi vaše mišljenje, koji je moj problem da li je to moje psihe ili prevelikog straha od bola?

Jana - 10. 04. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Jana,

Sve stomatološke intervencije se izvode uz primenu lokalne anestezije i apsolutno su bezbolne, prema tome nemaš razloga za strah. Savetujemo ti da ne odlažeš posetu stomatologu, jer za relativno kratko vreme provedeno u stomatološkoj stolici rešićeš se bola i pojave eventualnih komplikacija i imati zdrave i lepe zube.

Za pacijente sa prenaglašenim strahom o stomatoloških intervencija, u našoj poliklinici postoji mogućnost njihovog izvođenja u analgosedaciji. Više o tome možeš pročitati na našem sajtu.

Dakle, savetujemo ti da ne odlažeš posetu i u pratnji roditelja posetiš svog stomatologa koji će ti pružiti adekvatnu bezbolnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata