Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 16 godina i par meseci nosim mobilnu protezu jer imam overbite. Dok sam je nosila onaj gornji deo proteze mi je konstatno pritiskao prednje donje zube i kada pricam bi mi zubi ponekad udarali u tu plastiku i vec neko vreme imam osecaj da mi se ti donji zubi klate, i takodje je taj deo oko zuba drugaciji od ostalih. Da li postoji neki nacin da mi ojacaju ti zubi?
Hvala.

Sofija - 22. 02. 2021.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Sofija,

blago klimanje zuba u toku ortodontske terapije je normalno jer dolazi do promene njihovog položaja u kosti, i potrebno je određeno vreme kako bi se zub ponovo učvrstio u željenom položaju. Da bi se utvrdilo da li je u pitanju fiziološko klimanje zuba ili postoji problem najbolje rešenje je da zakažete kontrolni pregled kod Vašeg ortodonta, na taj način ćete otkloniti svaku nedoumicu.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28771 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28771
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata