Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 17 godina i moje petice su jos uvijek mliječne,da li postoje neke posledice i sta da radim?

Todora - 07. 12. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Irina Miković
dr Irina Miković polivalentni stomatolog

Poštovana Todora,

prvenstveno je potrebno analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) utvrditi prisustvo zametaka stalnih zuba, s obzirom da je hipodoncija (urođeni nedostatak zuba) gornjih drugih premolara ("petica") česta.

Ukoliko se utvrdi da postoji urođeni nedostatak zametaka stalnih zuba, potrebno je što duže navedene mlečne zube održavati zdravim, kako bi zamenjivali nedostajuće stalne zube.

Ukoliko vremenom bude bilo potrebe za vađenjem navedenih mlečnih zuba, oni se mogu nadoknaditi ugradnjom implanta i izradom keramičke krunice na implantu, ili izradom keramičkog mosta.

Savetujemo Vam da uradite OPT snimak i posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je tačno reč, i da odlazite na redovne kontrolne preglede kako bi se mlečni zubi što duže očuvali u vilici.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26975 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26975
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata