Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 17 godina. Pre tri nedelje prednji zubi su počeli jako da me bole i umislila sam da se klimaju. Otišla sam kod zubara koji je rekao da je siguran da se ne klate i da mi verovatno rastu umnjaci. Ja sam sigurna da se kečevi i dvojke pomeraju i da menjaju položaj. Da li je moguće da zubi menjaju položaj i da li je učvršćavanje moguće?

Katarina - 04. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Katarina,

s obzirom na tvoj uzrast male su šanse da se zubi klimaju, naročito ukoliko je stomatolog već uradio pregled i isključio tu mogućnost. Manja pomeranja zuba su tokom rasta i razvoja vilica, kao i nicanja određenih zuba moguća, ali ne u toj meri da se zubi rasklimaju i ispadnu. Ukoliko želiš još jedno mišljenje, savetujemo da u pratnji roditelja uradiš OPT snimak (veliki snimak zuba obe vilice) i sa snimkom posetite specijalistu parodontologije kako bi se uradio još jedan pregled.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata