Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 26 godina. Izmedju gornje cetvorke i sestice mi nedostaje petica koja je ostala "zaglavljena" u vilici. Zub je kompletan u vilici. Nije mi pravio probleme do sada ali mislim da je krajnje vreme da se ozbiljnije pozabavim time sta mi je ciniti. Da li ga ostaviti ili vaditi? Kome da se obratim, kakve su opcije.

Zox - 04. 08. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovani Zox,

neophodan je pregled ortodonta i oralnog hirurga da se dobije procena šta je najbolje činiti.

Ukoliko je moguće, najbolje bi bilo da se ortodontski taj zub izvuče na svoje mesto, gde je posao hirurga da ga oslobodi, a ortodonta da ga izvuče.

Ukoliko to nije moguće, onda je opcija da se impaktirani zub izvadi, a prostor popuni bilo mostom , bilo implantatom.

Najlošija opcija je praviti se da nije ništa i ostaviti ga, jer kad napravi problem, a vrlo je moguće da hoće, onda je gubitak neuporedivo veći. 





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25822 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25822
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata