Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 26 godina. Izmedju gornje cetvorke i sestice mi nedostaje petica koja je ostala "zaglavljena" u vilici. Zub je kompletan u vilici. Nije mi pravio probleme do sada ali mislim da je krajnje vreme da se ozbiljnije pozabavim time sta mi je ciniti. Da li ga ostaviti ili vaditi? Kome da se obratim, kakve su opcije.

Zox - 04. 08. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovani Zox,

neophodan je pregled ortodonta i oralnog hirurga da se dobije procena šta je najbolje činiti.

Ukoliko je moguće, najbolje bi bilo da se ortodontski taj zub izvuče na svoje mesto, gde je posao hirurga da ga oslobodi, a ortodonta da ga izvuče.

Ukoliko to nije moguće, onda je opcija da se impaktirani zub izvadi, a prostor popuni bilo mostom , bilo implantatom.

Najlošija opcija je praviti se da nije ništa i ostaviti ga, jer kad napravi problem, a vrlo je moguće da hoće, onda je gubitak neuporedivo veći. 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27621 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27621
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata