Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 28 godina, i pre nekih 8 meseci sam primetila da mi se povlace desni iznad sestica, a zatim je krenulo i na gornje ocnjake i na donju vilicu. Pritom sam bila pusac i kao da je to ubrzalo proces.Sad imam dzepove na sesticam oko 5mm, i jako je bolno u doditu sa necim vrucim ili previse hladnim. Pritom, zubi mi se se ne klimaju, stabilni su. Interesuje me da li je ovo pocetak paradentoze i sta treba da preduzmem? Koristila sam hidrogen, zalfiju za ispiranje i Gingigel, kojim sam masirala desni.

Biljana - 03. 11. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Biljana,

sve navedeno jesu simptomi parodontopatije i to ne baš početne faze.

Ono što Vam je činiti je: konsultativni pregled kod parodontologa, na kome će se tačno utvrditi stanje i plan terapije. Možda je konzervativni pristup dovoljan, a moguće da bi te dublje džepove trebalo hirurški obraditi.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata