Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 32 god. i pojavila su mi se ostecenja na zubnoj gledji, moj stomatolog kaze da je od prejakog pritiska prilikom pranja zuba. Pre neki dan sam osetila na gornjim jedinicama da je prednji deo hrapav, a nakon dva dana jos dva gornja zuba su postala hrapava - hrapavost je obuhvatila vecu povrsinu zuba od prvobitne. Koristim par meseci curaprox soft cetkicu i sensodyne zubnu pastu, trudim se da ne pritiskam zube prilikom pranja, ali ovih dana je odjednom samo doslo do neverovatne hrapavosti zubne gledji koja je zahvatila vecu povrsinu i siri se, svaki dan nailazim na nove hrapave zube...nemam bolove. Te hrapave povrsine su zuckaste boje i osecam ih pod jezikom kao da imam nesto nalepljeno na zubima...ne znam sta da radim, ne mogu da se smejem jer me je sramota, ostacu bez zuba a niti pusim, niti pijem gazirano, perem zube redovno, ne koristim izbeljivače....Da li postoji nacin da se ta ostecenja saniraju, da zubi budu ponovo glatki?

olja - 19. 08. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Po[tovana Olja,

soft četkica je odličan izbor. Pored nje potrebno je da tehnika pranja zuba bude adekvatna (možete se informisati na našem sajtu).

Takođe potrebno je uvrditi da li imate neku od parafunkcija (stiskanje ili škripanje zubima), što uglavnom rezultita oštečnjem tvrdih zubnih tkiva ili njegovog potpornog aparata.

U tim slučajevima izrađuje se štitnik za zube koji se nosi noću.

Nastali defekti (abfrakije) mogu se korigovati poliranjem ili postavljanjem belih plombi u boji zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata