Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam 42 godine i parodontozu. Jedan zub na godinu vadim. Zelela bi da opercijskim putem resim problem obe vilice. Interesuje me cena ugradnje implanata kao i Vase misljenje da resim problem sto brze i efikasnije i naravno bezbolnije jer imam veliki strah od stomatologa jos iz detinjstva. S` Postovanjem!

Sanja Stojsic - 16. 05. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

       Poštovana Sanja,

      prvo nam je želja da Vas oslobodimo straha. Sve stomatološke intervencije se mogu izvoditi potpuno bezbolno uz prethodno lokalno anesteziranje (postoji veliki broj raznovsnih anestetika i načina obezboljavanja).


      Parodontopatija je oboljenje potpornog aparata zuba (čine ga različita tkiva koja okružuju zub, omogućavaju  funkcionisanje samog zuba)  leči se konzervativnim i hirurškim putem u zavisnosti od stadijuma oboljenja parodoncijuma. Važno je da se lečenju treba pristupiti što ranije ,kako bi i rezultati postignuti nakon terapije bili dugotrajniji.


     Glavni uzročnik pomenutog oboljenja je dentalni plak- naslage na zubima , a njihov najznačajniji deo čine ogromne količine mikroorganizama.  One sa ostalim faktorima rizika, kao što su loša oralna higijena, nepravilna ishrana, pušenje, karijesom oboleli zubi ili neadekvatne protetske naknade dovode do razvoja oboljenja. 


      Konzervativno lečenje podrazumeva ultrazvučno uklanjanje  čvrstih naslaga (kamenca i konkremenata) i mekih zubnih naslaga. Tu spada i kiretaža parodontalnih džepova, nastalih usled gubitka kosti oko zuba. Pored lokalne medikamentozne terapije, stomatolog može po potrebi ordinirati i antibiotsku terapiju.


     Hirurška terapija se primenjuje u uznapredovalim fazama parodontopatije. Tada se kiretaža džepova obavlja pod kontrolom oka i istovremeno vrši dodavanje veštačke kosti na mestima gde je to potrebno. Više informacija možete o ovome možete pročitati na našem sajtu.


     Da bi se u Vašem slučaju odredila najbolja moguća terapija, neophodan je OPT snimak i detaljan klinički pregled oralnog hirurga-implantologa, koji će istovremeno sagledati da li postoji i mogućnost rešavanja Vašeg problema ugradnjom implantata ta šta je neophodno je postojanje dovoljne količine kvalitetne kosti.


    Cenu Vam šaljemo mail-om.

    Srdačno
   

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27657 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27657
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata