Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam belu mrlju pri dnu zuba(dvojka). To sam primetio posto sam pio toplo pa zatim hladno, da li moze nesto da se uradi da se skloni ta mrlja, nekom pastom ili slicno?

Miroljub - 13. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Miroljube,

neophodno je utvrditi o kakvoj mrlji je reč. Bele mrlje najčešće predstavljaju mesto demineralizacije gleđi odnosno početnu karioznu leziju. Ukoliko nije došlo do defekta gleđi, u ovom stadijumu neophodno je održavati perfektnu oralnu higijenu uz upotrebu preparata na bazi fluora (fluoroprofilaksa) kako bi došlo do remineralizacije gleđi.

Ukoliko je defekt gleđi već nastao (karijes), ili je u pitanju strukturna razvojna nepravilnost zuba potrebno je ukloniti oštećeno tkivo i postaviti ispun (kompozitna plomba).

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata