Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

imam cerkicu 4 ipo godine kutnjak joj je bio pokvaren sada se slomio ostao je koren ponekad je zaboli pa me interesuje dali sme da vadi i dali ce joj izrasti drugi zub kada taj izvadi?Hvala unapred

tanja - 25. 09. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Tanja,

smena mlečnih kutnjaka odnosno njihovo ispadanje i nicanje stalnih zuba zamenika dešava se u uzrastu između devete i jedanaeste godine života, mada je nicanje zuba uslovljeno nasleđem, te može biti individualno.

Dakle, prevremeno vađenje zuba u ovom slučaju neće ubrzati nicanje stalnog zuba zamenika već može dovesti do nastanka ortodontske nepravilnosti usled pomeranja susednih zuba te gubitka prostora.

Savetujemo da dete odvedete na pregled kod specijaliste za dečiju i preventivnu stomatologiju kako bi se utvrdilo stanje zuba i u slučaju vađenja zuba izradio čuvar prostora.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata