Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam devetomesecnu, cerkicu koja ima dva prednja gore I dva prednja dole. Pre dva dana je pala I iz bila dva prednja gore iz korena. Moje pitanje je dali ce joj ti zubi izrasti kada se budu menjali ostali. Unapred hvala na odgovoru

Mileta Bulatovic - 29. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Mileta,

gornji stalni centralni sekutići niču oko 7 godine, kod neke dece i nešto ranije. 

Da li će trauma mlečnih zuba u uzrastu od devet meseci uticati na nicanje i položaj stalnih zuba zavisi najviše od stepena razvoja klice stalnog zuba u momentu traume kao i od pravca delovanja sile prilikom pada ( da li je sila delovala sa prednje strane zuba, zadnje, bočno...).

U svakom slučaju ukoliko devojcici sa 7- 7,5 god ne niknu stalni sekutići potrebno je napraviti OPT snimak zuba da se utvrdi njihovo stanje i položaj.

Svakako, savetujemo da bebu odvedete specijalisti dečije i preventivne stomatologije, kako bi se kliničkim pregledom utvrdilo stanje u usnoj duplji. 

Srdačno


Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata