Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam gangrenu zuba na petici gore i jos je u procesu lečenja ali dve zubarke su mi rekle da moram da izvadim taj zub. Imam 17 godina i ne bih da vadim taj zub . Da li moram da ga izvadim ili postoji i neko drugo rešenje?

Nikolina - 11. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Nikolina,

obzirom da je ustanovljena nekroza ili gangrena zubne pulpe na doticnom zubu, terapija je adekvatno uklanjanje nekroticne (gangrenozne) pulpe i obrada kanala korena, interseansna medikacija do smirivanja simptoma i nakon toga definitivno punjenje kanala. Gangrena zuba nije indikacija za njegovo vađenje, te ukoliko uz adekvatnu kanalnu terapiju nije moguće izlečiti zub pristupa se hirurškoj terapiji.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak problematičnog zuba i posetite specijalistu endodoncije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27262 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27262
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata