Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam gangrenu zuba na petici gornjoj i pre tri dana je otvoren . Boli me na perkusiju . Da li to znaci da cu morati da izvadim zub?

Ana - 12. 06. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Ana,

bol na prekusiju nije retka pojava u toku endodontske terapije i može biti posledica postojanja procesa u kosti oko vrhova korenova zuba, kao i posledica mehaničko-hemijske iritacije tkiva oko vrhova korenova zuba koja nastaje u toku samog čišćenja kanala korena zuba. Ukoliko spontanih bolova nema, nemate razloga za zabrinutost.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25385 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25385
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata