Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam jedno pitanje. Izvađen mi je živac pre manje od godinu dana sa čini mi se 6-tice desno.
Ta 6 je plombom spojena sa 5-ticom. Zub je od nedavno počeo da me boli, znači da me nije boleo godinu dana , i baš našao da me boli od pre 10tak dana. Da li je problem u tome što je zub spojen plombom , ili nije adekvatno urađeno lečenje kanala ili možda je razlog to što mi je zub mnogo više pobeleo od ostalih zuba (baš oštro bela boja.)

Nadam se da ce te mi pomoci u vezi sa tim, hvala i pozdrav

Mida - 27. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Mida,

da bi se utvrdila adekvatnost prethodnog lečenja kanala korena zuba neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka zuba. Pojava spontanog bola najčešće ukazuje na oboljenje zubne pulpe ("živca") te postoji mogućnost da tegobe vode poreklo od susednog zuba. Takođe, uzrok tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa (naročito ukoliko su zubi "spojeni"), i u tom slučaju potrebna je parodontološka terapija koja podrazumeva uklanjanje mekih i čvrstih zubnih naslaga, kiretaža džepa, aplikacija određenih medikamenata, i drugo.

Dakle, da bi se utvrdilo šta je tačan uzrok tegoba neophodan je klinički pregled i analiza Rtg snimka zuba te Vam savetujemo da posetite stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata