Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam kćer od 7god. Jedinice su joj dosta razmaknute pa je njezina stomatologinja predložila posjet ortodontu i operaciju da se približe jedinice kako će nicat dvojke. Jedna dvojka je vani ali ne cijela. Interesira me dali je taj zahvat potreban ili se može to iskorigirat s aparatićem, pošto još nema ni 8 godina?

Blanka Štefanec - 12. 08. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

         Poštovana Blanka,

u slučaju kada je sluzokožni pripoj-frenulum u nižem položaju i fibromatoznije građe-čvršće strukture,  između centralnih  sekutića se pojavljuje manji ili veći razmak-dijastema.

Poslušajte savet Vašeg stomatologa tj. sa OPT snimkom posetite ortodonta koji će nakon pregleda tačno odrediti da li je uklanjanje pomenutog frenuluma indikovano ili ne. Istovremeno će izraditi i definitivan  plan potrebnog ortodontskog lečenja.

Srdačno  

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27610 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27610
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata