Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam mali kvar na zubu,hoce li mi se nastaviti kvariti ako ga budem dobro prao.Ako hoce,koliko je od prilike vremena potrebno da nastane veliki kvar?

darko - 27. 11. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Darko,

potrebno je razlikovati dve vrste lezija. Prvu predstavlja takozvana "bela mrlja", to je deo zubne gleđi smanjene mineralizacije i u tom slučaju se dobrom oralnom higijenom i fluoroprofilaksom proces može zaustaviti i doći do remineralizacije gleđi.

Ukoliko je nastao defekt gleđi (razmekšanje), to je već formiran karijes i u tom slučaju potrebna je njegova sanacija, uklanjanje karioznog tkiva i restauracija zuba ispunom (plombom), ili u težim slučajevima keramičkom krunicom. Karijes je hroničan proces i njegovo napredovanje je obično sporo (mesecima), ipak teško je precizirati tačno vreme, kao i to šta je "velik" kvar jer je to individualno i razlikuje se od osobe do osobe.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata