Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam naslage kamenca u predelu spoja zuba sa desnima. Naslage nisu narocito obilne. Zanima me da li ce po uklanjanju kamenca biti spustena gingiva, odnosno sam pripoj.

milica - 30. 11. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Milice,

uklanjanje zubnog kamenca je neophodno, i ne utiče na povlačenje gingive, ali to da li je već došlo do povlačenja desni na ovaj način ne može se znati. Sigurno je da zubni kamenac i meke naslage svojim prisustvom mogu dovesti do gingivitisa, parodontopatije i povlačenja desni.

Srdačno

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 24584 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
24584
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata