Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam neke fleke na zubima, zanima me da li mogu da se uklone? zute su imnogi mi kazu da to nisu obicne fleke nego su duboko u zubima i da ne mogu da ih uklonim jer cu da ostetim zub. Zanima me vase misljenje?

dusan - 08. 12. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Dusane,

pre svega kliničkim pregledom je potrebno utvrditi o kakvim "flekama" je reč. Beljenjem zuba mogu se postići izvanredni rezultati, ali u slučajevima fluoroze (fluorotične mrlje) kao i izrazite prebojenosti tetraciklinskim preparatima to može biti problem. Više o tome možete pročitati na našem sajtu u tekstu pod nazivom beljenje zuba.

Ukoliko je utvrđeno da je prebojenost izazvana mekim i/ili čvrstim naslagama na površini zuba, dovoljno je uklanjanje zubnog kamenca sa poliranjem zuba kako bi se postigli željeni rezultati.

Dakle, da bi se ustanovila vrsta kao i mogućnost uklanjanja prebojenosti ("fleka") savetujemo Vam da zakažete pregled kod stomatologa.

Srdačno

Javite se svom stomatologu.

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26226 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26226
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata