Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam neteklinu na zubu vec traje 3 dana koliko to obično traje ili sta treba uradit da ode oteklina

Alem - 15. 12. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovani Alem,

otok može da ukazuje na prisustvo patološkog procesa u kosti oko vrha korena zuba, kada je potrebno sprovesti lečenje kanala korena zuba, a po potrebi i hirurško uklanjanje procesa iz kosti (apikotomija).

Takođe, otok može da bude i posledica prisustva i zapaljenja parodontalnog džepa, kada je potrebna parodontološka terapija (čišćenje i kireaža džepa, aplikacija odgovarajućih medikamenata).

Savetujemo da uradite Rtg snimak navedenog zuba i što pre posetite stomatologa kako bi se utvrdilo o čemu je reč i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata