Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam parodontalni dzep koji je ociscen pre nekoliko dana ali i pored redovne higijene oseca se neprijatan zadah i povremeno bol. Da li je moguce izleciti to? Hvala unapred

Jovana - 07. 03. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Jovana,

Bol, otok, neprijatan zadah ukazuju na postojanje gnojnog procesa, što predstavlja komplikaciju parodontalnog oboljenja.

Potrebno je, evakuacijom gnoja iz parodontalnog džepa uz eventualnu primenu AB terapije (ordinira lekar), prvo smiriti simptome akutne upale.

Nakon toga pristupa se lečenju samog oboljenja.

 Sledi uklanjanje mekih naslaga , zubnog kamenca i obrada parodontalnog džepa, kada se odstranjuje zapaljensko tkivo i smanjuje dubina džepa.

Kod izuzetno dubokih džepova, adekvatna obrada je moguća samo pod kontrolom oka lekara(operativnim putem) a nadoknada razorene kosti vrši se plasiranjem veštačke kosti, čime se produžava vek trajanja zuba.

Na kraju je veoma bitno istaći da su pravilna oralna higijena i redovne kontrole od presudnog značaja ,kako za sprečavanje nastajanja tako i za održavanje postignutih rezultata lečenja parodontopatije.

Sve o parodontopatiji možete pročitati ovde.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27358 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27358
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata