Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam posljednja 3 zuba na kojima su se pojavile crne tackice. Na posljednjem zubu imam i crnu tackicu i na zubu ali sa strane imam kao neku bijelu mrlju. Vadio sam zub, pa sada moram malo pricekati da bi mogao ici ovo da popravim. Da li mi to moze nedo Bog narusiti zdravlje i da li je opasno ? :)
Srdcana pozdrav

Mahir - 06. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Ilija Miljević
dr Ilija Miljević doktor stomatologije

Poštovani Mahir,

promene na zubima koje opisujete mogu predstavljati karijes, belu mrlju (mesto demineralizacije gleđi), pigmentacije, kao i zubni kamenac. U slučaju karijesa potrebno je uklanjanje destruisanog tkiva i rekonstrukcija zuba ispunom (plombom), ili u slučaju većih defekata keramičkom krunicom ("navlakom"). U slučaju bele mrlje savetuje se redovno i besprekorno održavanje oralne higijene, kao i fluoroprofilaktičke i preventivne mere kako bi došlo do remineralizacije gleđi. Ukoliko ipak dođe do nastanka defekta gleđi (karijes) potrebno je ukloniti oštećeno tkivo i postaviti ispun (plomba).

Ukoliko je opisana bela promena zubni kamenac potrebno je njegovo uklanjanje uz poliranje zuba.

U svakom slučaju, najverovatnije nije ništa opasno, ali Vam savetujemo da što pre posetite stomatologa radi kliničkog pregleda, postavljanja tačne dijagnoze, i eventualne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26858 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26858
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata