Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam problem koji mi se javio sinoc jak i pulsirajuci bol,e sad mislim da je problem sa peticom jer je tu izvadjen zivac jer je bio bas sa karijesom primetila sam karijes izmedju cetvorke i petice da li to znaci da oba zuba moraju napolje ili ima pomoci,unapred hvala

kale - 02. 01. 2016.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Kale,

tegobe koje opisujete najčešće ukazuju na oboljenje zubne pulpe ("živca"), kako navodite da je prisutan karijes na četvorci najverovatnije su tegobe porekla tog zuba. U tom slučaju neophodna je endodontska terapija (lečenje kanala korena) zuba. Naravno, potrebno je utvrditi adekvatnost lečenja susednog zuba (vidljivo je na kontrolnom Rtg snimku), a potrebno je isključiti i prisustvo parodontalnog džepa, što su još neki od mogućih uzroka pojave bola.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak problematične regije zuba i da posetite stomatologa kako bi se postavila tačna dijagnoza i doneo plan adekvatne terapije. Vađenje zuba predstavlja poslednju opciju, i njemu se pristupa tek ukoliko drugim vidovima terapije nisu postignuti željeni rezultati.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28991 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28991
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata