Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam problema sa zivcem.Vec nedeljama mi zubar stvalja lek kako bi ga spasio.Poslednji put kad sam bio stavio mi je kao struju na zub,nista nisam osetio,sta to znaci?Stavio mi je lek opet,jer mu je zao da ga vadi i hoce i dalje da ga spasava.Vec dva dana me boli na zagrizaj.Da li je to normalno?Da li mozete po ovome da zakljucite da li je za vadjenje ili ne?Plasim se ako je zivac mrtav,a unutra je,da li moze da osteti ostatak zuba pa da onda moram sve da vadim.
Molim Vas za sto brzi odgovor jer zaista sam uplasen.Hvala unapred.

Stefan - 23. 04. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovani Stefane,

kliničkim pregledom (inspekcija, sondiranje, perkusija, palpacija, test vitaliteta) i analizom Rtg snimka se postavlja dijagnoza, nakon čega se određuje potrebno lečenje.

Ukoliko nema reakcije odnosno osetljivosti prilikom sprovođenja elektrotesta vitaliteta postoji verovatnoća da je nastalo oboljenje ili odumiranje zubne pulpe ("zubnog živca") i u tom slučaju potrebno je uraditi endodontsku terapiju kako bi se zub sačuvao. Više informacija o ovome možete pročitati ovde.

Osetljivost zuba na zagrižaj zavisi od postavljene dijagnoze i upotrebljenog medikamenta.

Vađenju zuba se pribegava samo u krajnjem slučaju odnosno kada se iscrpe sve mogućnosti korektnog izlečenja zuba.

Savetujemo da se o ovome informišete kod Vašeg stomatologa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27377 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27377
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata