Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Imam sina od 12 godina koji nema zametka za 5tice ide kod orotontice već 4 godine i sada ona kaže kost desne 5tice je srasla a lijeva se čeka, radi mjesto za implatante,što smo željeli izbjeći pod svaku cijenu. Molim vas recite mi dali postoji ikakva šansa da to mjesto popune drugi zubi on ima samo 12godina,ako mu je malo mjesta da se popuni drugim zubom ne razumijem zašto bi još širili za umjetni zub a ne stiskali da ipak ne stavlja nikad inplatante aparatić još nije dobio, molim vas možete mi objasniti što se tu dešava kad 5tice ne izrastu

Gordana - 15. 09. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Gordana,

ukoliko dete nema zametke stalnih petica postoji mogućnost da se prostor zatvori ortodontskom terapijom. Dakle, postoji mogućnost da se preostali zubi aparatom postave u pravilan položaj i na taj način izbegne ugradnja implantata ili izrada mosta. S obzirom na njegov uzrast mislimo da bi to bilo najbolje moguće rešenje, naravno, ukoliko za to postoje uslovi.

Savetujemo da sa detetom potražite mišljenje još nekog, po potrebi i još dva ortodonta, koji će nakon pregleda i svih potrebnih analiza reći da li je tako nešto moguće. Nema potrebe za žurbom, i nemate obavezu pristanka na prvi predložen plan terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27674 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27674
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata