Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

imam unuka od 15 meseci,prednji zubici su naglo poceli da se krune.Zanima me razlog zbog kog bi ovaj problem mogao da se javi.Hvala

zorica - 12. 04. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Srđan Nebrigić
dr Srđan Nebrigić doktor stomatologije

Poštovana Zorice,

najverovatnije se radi o pojavi cirkularnog karijesa. Više o tome možete pročitati ovde. 

Osnovna terapija kod cirkularnog karijesa je otklanjanje uzroka. Smatra se da najveći uticaj na pojavu cirkularnog karijesa ima odlazak deteta u krevet sa flašicom soka, zaslađenog čaja...

Nakon večernjeg pranja zuba detetu se u toku noći daje samo voda, sve druge napitke treba isključiti. Takođe, konzumiranje slatkiša treba da bude ograničeno i adekvatno raspoređeno- uz obroke.

Najbolje rešenje bi bilo da zakažete pregled kod specijaliste dečje stomatologije kako bi se dete upoznalo sa stomatološkom ordinacijom, postavila tačna dijagnoza, i kako biste dobili savete o higijensko- dijetetskom režimu koji treba uspostaviti. Kada se uspostavi saradnja sa detetom potreno je sanirati karijesne lezije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata