Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ispod donje šestice imam proces koji je nastao zbog nepotpunog punjenja kanala prilikom liječenja prije 5god. Sada mi stomatolozi savjetuju različite stvari,jedan da radim operaciju, drugi da čekam pa kada me zaboli da izvadim zub. Napominjem da imam i artritis temporomandibularnog zgloba i da mi je jako naporno držati usta otvorena za neke duže intervencije. Šta mi savjetujete, da li je opasno ne raditi ništa i čekati?

Sandra - 04. 06. 2014.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Sandra,

terapija infektivnog procesa, prouzrokovanog neadekvatnom endodontskom terapijom, je pre svega da se ponovi kanalna terapija tzv. revizija, pri čemo se uklanja staro punjenje, obrađuju kanali korena i adekvatno pune.

Ukoliko i nakon uspešno sprovedene ponovljene kanalne terapije ne dođe do smirivanje procesa na vrhu korena, indikovana je apikotomija - hirurška intervencija resekcije vrha korena.

Savetujemo da se obratite specijalisti bolesti zuba i endodoncije, kako bi se upotrebom mašinskih endodontskih instrumenata skratilo vreme intervencije na 15 do 30 minuta.

Nelečeni patološki proces u koštanom predepu oko korena zuba može prestavljati žarište (fokus) koje pod određenim uslovim prouzrokuje oboljenje udaljenih organa i sistema organa.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27612 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27612
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata