Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Izvadila sam zub juce, zub je porastao pored drugog zuba i bio je visak i izmedju mi se zaglavljivala hrana. Zubar je izvadio veoma brzo. Medjutim, rana se uzasno oseca,i donji prrdnji zubi mi trne. To me brine

Mira - 13. 04. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Mira,

neprijatan zadah može biti posledica raspadanja krvnog ugruška u rani, što je normalan proces zarastanaj rane i ne treba da Vas brine.

Ukoliko je vađen zub u donjoj vilici, trnjenje zuba, ali i polovine donje usne i brade može biti posledica povrede donjoviličnog nerva prilikom aplikovanja lokalne anestezije ili prilikom vađenja zuba.  U slučaju delimičnog oštećenja nerva utrnulost spontano prolazi nakon nekoliko dana ili meseci, u zavisnosti od stepena oštećenja nerva. Nažalost koliki je stepen oštećenja ne može se sagledati. U slučaju povrede nerva savetuje se grejanje navedene regije i upotreba vitamina B kompleksa, isključivo po preporuci Vašeg stomatologa.

Savetujemo Vam da posetite Vašeg stomatologa kako bi se kliničkim pregledom utvrdilo o čemu je tačno reč i kako bi se sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25985 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25985
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata