Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Izvadila sam zub prije dvadesetak dana.Sve je zarastalo normalno,ali primijetila sam malu kvržicu na mjestu rane,kao gnojni čep.Ne krvari i ne boli.U pitanju je donja petica.

jelena - 01. 03. 2009.
Odgovor i savet
dr Ivana Tadić
dr Ivana Tadić polivalentni stomatolog

Poštovana Jelena,

normalan proces zarastanja rana prolazi kroz nekoliko faza.

Neposredno nakon vađenja u rani se pojavljuju beličaste, fibrinske naslage koje mogu da podsećaju na gnoj. Nakon toga one, kao posledica zarastanja, postaju crvenkaste da bi se rana na kraju zatvorila i sluzokoža dobila normalnu boju.

Ovi procesi se odvijaju prvih desetak dana po vađenju, tako da, obzirom da je u vašem slučaju prošlo više vremena, trebalo bi da se javite svom stomatologu na kontrolu i obavezno napravite kontrolni snimak te regije da se proveri da nešto nije slučajno ostalo u rani. 

Srdačan pozdrav. 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata