Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Ja mislim da je moj slucaj jedinstven, zbog mog glupog straha od zubara. Imam 23 godina, a problem je sledeci. Prosle godine negde na pocetku, otisla sam kod zubara i izvadio mi je sesticu na donjoj vilici s desne strane. A taj zub je bio u procesu i anestezija mi nije pomogla mnogo da ne osetim ogromni bol. Zatim kod istog zubara (od koga sam navukla strah jer mi je tada zaboravo deo korena pa me poslao kod drugog strucnijeg da mi ga izvadi a ustvari me poslavsi pod izgovorom da mi raste umnjak nepravilno negde na gornjoj vilici i da se proveri da li treba da se "recne malo meso", kako on to rece), kod tog istog sam dakle vrlo brzo posle ovog vadjenja otisla i otvorio mi je i drugu sesticu na donjoj vilici pripremivsi je za vadjenje. A moja glupost sad nastupa. Plaseci se istog nenormalnog bola koji sam vec osetila, ja sam ostavila stvari tako kako jesu i zamolila ga da mi ne vadi tog dana zub. Tako sa otvorenim zubom sam ja do danas, jer se nisam vratila kod zubara. Medjutim, kako je naravno on to bas izbusio i otvorio i istanjio, zub se sa svih strana sam polomio i otpali mi svi delici, a ostao samo truli koren. I sad pocinje da boli. Moja glupost me stigla i moj strah od bola bice verovatno jos gori bol. Od kajanja sad nemam nista, nego me zanima kako se to sad izvodi, verovatno neko "seckanje mesa" i da li se to zove operacija? Da li se to radi sa anestezijom? Iako pocinje da me boli jer je verovatno u tom "procesu", a mozda mi se cini, ali mislim i da pocinjem da se dujem. Vec koliko danas planiram da posetim zubara, samo planiram da odem do bliznjeg veceg grada kod nekog strucnijeg, da mi se ne ponavlja scenario. Pisem vam jer se nadam da ce me strucno misljenje opustiti i razuveriti da svako vadjenje zuba mnogo boli i zavrsava katastrofalno. Unapred Zahvalna,

Biljana - 04. 02. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Biljana,

najvažnije je imati dobrog lekara koji će na osnovu pregleda i analize snimka odlučiti kada i na koji način će se neki zub izvaditi.

Kada je reč o višekorenim zubima uvek treba težiti njihovoj separaciji ( razdvajanju korenova) a potom pristupiti vađenju svakog korena  posebno. Na taj način izbegava se prekomerna traumatizacija tkiva i smanjuje mogućnost komplikacija nakon vađenja.

Bezbolnost prilikom intervencije je neophodna i ona se podrazumeva.

Nemate razloga za brigu, naravno da svao vađenje nije niti sme da bude bolno, dugotrajno, komplikovano...

Savet je da se za pomoć obratite oralnom hirurgu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata