Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Juce sam pao sa bicikle i polomio 3 zuba,dve jedinice i desnu dvojku.kod 2 se vidi malo veci koren,a kod treceg se jedva primecuje,pritom mi je usivena gornja usna i sa unatrasnje i spoljasnje strane. Molim Vas ako mozete da mi kazete koliko bi mi izasla nadogradnja tih zuba na najbolji moguci nacin. Hvala

Marko - 19. 07. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani Marko,

u Vašem slučaju neophodan je klinički pregled i analiza snimka zuba, kako bi se donela procena o mogućnosti lečenja zuba i njihovog korišćenja u daljoj protetskoj sanaciji.

Ukoliko se proceni da frakturirani (polomljeni) zubi mogu ostati u vilici, pristipa se njihovom lečenju (endodontskoj terapiji-vađenju živca).

Nakon izlečenja zuba, pristupa se izradi kočića koji se cementira u kanal korena zuba. Ovi kočići mogu biti od metala ili kompozitnog materijala ojačanog staklom. Nakon toga na ugrađene kočiće izrađuju se keramičke krunice/most.

U slučaju da se pojedini zubi ne mogu sačuvati u vilici tj. ukoliko je neophodna njihova ekstrakcija, postoji više terapijskih mogućnosti:

- ugradnja implantata i izrada keramičke krunice/mosta nošenih implantima,

- izrada keramičke nadoknade (mosta) nošenog preostalim zubima.

Dakle, kako način terapije zavisi od zatečenog stanja zuba, odgovor o najboljem terapijskom rešenju kao i ceni kompletne usluge može se znati tek nakon kliničkog pregleda i analize snimka zuba.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26942 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26942
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata