Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Koliko od prilike traje otok posle operacije zuba(gangrena)?I mozete li mi reci sta je najbolje da otok splahne u najbrzem roku.Bila bi vam veoma zahvalna...

Dalila - 03. 03. 2009.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Dalila,

 otok nije uvek propratna pojava operacije zuba.

Može da nastane, kao posledica minimalne traumatizacije okolnog tkiva.

Ukoliko nema komplikacija, period od 3-5 dana uglavnom je dovoljan da se otok povuče.

Stavljanje hladnih obloga, spolja u operisanoj regiji, smanjujete mogućnost pojave otoka.

Održavanje redovne oralne higijene, nakon intervencije, je od izuzetnog značaja za sprečavanje nastanka infekcije.

Srdačno





Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25822 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25822
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata