Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Lijep pozdrav :) Jučer sam vadila lijevi donji umnjak. Imala sam jako neugodno i bolno iskustvo. Očekivala sam bolove ali nisam mislila da ću doslovno biti svjesna boli dok mi je doktor vadio zub. Jer čitala sam i čula od drugih da se umnjak vadi operacijski kao da te uspavaju pa nisi svjestan. Dao mi je nešto prije samog zahvata da mi utrne (kao kad vadi običan zub) i nakon nekoliko minuta doktor je rekao da će boljeti ali da izdržim. Nisam očekivala da će mi vadit zub na običan način. Doslovno mi je vadio zub naživo. Ne znam odakle mi snaga da ostanem sjedit na stolici. Čudim se sama sebi kako nisam ustala. Sva sam se preznojila i i čupala rukama i nogama da ovako kažem. Najgore mi je bilo kad je rekao sestrici da je izgubio zub (uzeo kliješta i povlačio ali budući da zub nije skroz izbio nekoliko puta je povlačio i ako se dobro sjećam od trećeg puta ga je izvadio). Malo je falilo da se onesvijestim. Rekao je da je ovaj način bolji za mene zbog neke kosti ne znam što je to značilo. Sad sam jako ljuta jer imam osjećaj da je to uradio samo da bi me se što prije riješio jer to je uradio bez imalo osjećaja. Zato pitam Vas da li griješim tj je li imao pravo na taj način izvadit osmicu?

Lucija - 08. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
Dr Jelena Vuletić Rakić
Dr Jelena Vuletić Rakić polivalentni stomatolog

Poštovana Lucija,

uz adekvatnu primenu dovoljne količine lokalnog anestetika, stomatološke intervencije su bezbolne. 

Vađenje zuba nije uvek jednostavno, nekada ide komplikovanije i teže.

Stomatološe intervencije u opštoj anesteziji se izvode generalno za osobe sa posebnim potrebama i to samo na visokoškolskim ustanovama kao što je Stomatološki fakultet u Beogradu ili na Klinici za stomatologiju Vojvodine. 

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27276 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27276
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata