Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

majka sam dečaka od 3,5 36 god nikada do safa nisam imala problem sa zubima. izvađena donja šstica desno na izgled zdrava zbog velikog upalnog procesa otkrivenog slučajno snimkom. zub mi nije smetao već krajnik u grlu na toj strani mislivši da je nešto drugo od strsa poslali su me na orl ali posle pregleda oni su negirali, zatim otkrili male limfne čvoriće karakteristične za odbranu organizma i tek nakon snimka otkrili su veliki upalni proces. mene šesti dan od komplikovanog vađenja zuba boli sve , taj krajnik grlni mi je bolan skoro peče i smeta mi pa me pomalo boli i glava, pijem stalno lek protiv bola jer me užasno boli to vađenje. Da li je to normalno? i da li možda nisu orl videli taj desni krajnik ili ko zna šta je i može li se od tumora krajnika ili infekcije dobiti gangrena ili ja obrnuto. brine me taj bol u glavi desne hemisfere koji je povremeno prisutan. šta da radim? hvala

marina - 11. 10. 2015.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Marina,

produženi bolovi nakon vađenja zuba najčešće ukazuju na otežano zarastanje rane usled propadanja krvnog ugruška - alveolitis. Terapija alveolitisa podrazumeva kiretiranje (čišćenje) rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili postavljanje jodoform štrajfne (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma. U nekim slučajevima kiretaža se mora ponavljati sve dok se ne stvori kvalitetan koagulum u rani.

Gangrena zuba nastaje kao posledica karijesne destrukcije zuba i prodora bakterijske infekcije u kanalni sistem te nije u vezi sa oboljenjem krajnika i grla.

Savetujemo da se obratite Vašem stomatologu ili oralnom hirurgu u cilju utvrđivanja stanja rane i preduzimanja adekvatne terapije, kao i specijalisti ORL.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28508 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28508
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata