Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Moj sin ima pet godina i nema nijedan stalan zub ali u igri se desilo da zadobije udarac u bradu usled cega su se donji sekutici rasklatili.Sta bi bilo pametno uraiti i i jel ima neke sanse da se ti zubi sacuvaju i ucvrste dok ne krenu stalni zubici?

Ema Hubert - 17. 07. 2009.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

        Poštovana Ema,

između 4-5 godine počinje resorpcija korenova mlečnih zuba i to najpre donjih sekutića i u slučaju  traume-udarce, pada dolazi do luksacije različitog stepena pomenutih zuba.Kod izraženije luksacije povređeni mlečni zubi  su za vađenje, naročito onda kada se na rtg snimku konstatuje da je moguća povreda zametaka stalnih zuba. Imobilizacija traumatiziranih zuba u ovom uzrastu  nije indikovana. 

Savetujemo Vam da mališana odvedete kod stomatologa, koji će nakon  pregleda i eventualnog rtg snimka(digitalno snimanje pri čemu je 80% manje zračenje) tačno  utvrditi stanje i stepen resorpcije mlečnih sekutića i  u slučaju da je potrebno, preduzeti i odgovarajuće mere.

Gotovo je sigurno da  nema razloga za brigu.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26874 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26874
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata