Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Moj suprug imamo god i ima obe proteže zubne,i do sad nije imao nekih problema,al sad u zadnje vreme jezik mu ima izrazito crvenu boju i osetljiv je na ljuto,kiselo,
Probali heksoralom,al jos gore pa sad samo ispira žalfije i malo je bolje,al daleko od dobrog
Išao kod zubara i on prepisao žalfije,
Šta Vi pred kažete, h vala unapred

Mikica2 - 02. 12. 2017.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Mikica2,

uzrok tegoba može biti oralna kandidijaza, koju izaziva gljivica Candida albicans, koja normalno živi u ustima i ne stvara nikakve tegobe dok se ne stvore povoljni uslovi tj. dok ne padne opšta otpornost organizma ili pak dok se ne promeni kiselost pljuvacke.

Takođe, uzrok može biti i atrofija jezičnog pokrivača, kao i neka sistemska oboljenja, upotreba određenih lekova i slično.

Savetujemo da suprug poseti specijalistu oralne medicine, koji će na osnovu kliničkog pregleda i određenim laboratorijskim analizama (npr. bris), postaviti tačnu dijagnozu i odrediti adekvatnu terapiju.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 29156 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
29156
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata