Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Moja majka je izvadila zub prije 20 dana. Sad se pojavio otok i majka teško otvara usta. Rana je dobro zarasla i nije puno krvarila. Stomatologinja joj je dala injekciju i antibiotike, preporučila grijanje i vitamin b. Također je rekla da takvo stanje može trajati 2-3 mjeseca. Molim Vas, hitno mi odgovorite o čemu se radi?

ivona - 15. 03. 2013.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

Poštovana Ivona,

kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka je potrebno utvrditi da li su otok i otežano otvaranje usta u vezi sa vađenjem zuba ili je uzročnik neki drugi zub.

Savetujemo da se uradi snimak te regije ili OPT snimak (Rtg snimak gornjih i donjih zuba) i poseti stomatolog kako bi se postavila pravilna dijagnoza i indikovala odgovarajuća terapija.

Što se tiče otežanog otvaranja usta potrebno je da što više puta u toku dana raditi vežbe otvaranja usta, pomažući se kažiprstom i palcem jedne ruke (palac postaviti na sečivne ivice gornjih prednjih zuba, a kažiprst na donje) ili štipaljkom, maksimalno otvoriti usta do granice bola i nekoliko sekundi zadržati tako. Savetujemo upornost i istrajnost u vežbanju bez obzira na prisutan bol kako otežano otvaranje usta ne bi perzistiralo.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 25974 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
25974
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata