Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

moje dijete ima 22 mlijecna zuba,u gornjoj vilici ima 12 tj.2 zuba su viska sto da radimo

mijo - 11. 08. 2020.
Odgovor i savet
spec. dr Marija Kosjer
spec. dr Marija Kosjer specijalista dečije i preventivne stomatologije

  Poštovani Mijo,

povećan broj zuba-hiperdoncija se češće susreće kod stalnih zuba, mada se javlja i u mlečnoj denticiji.

Obzirom da ne navodite koliko dete ima godina, ako su u pitanju samo mlečni zubi, potrebne su redovne kontrole kod stomatologa, pogotovo u periodu smene mlečnih zuba stalnim zubima.

Kod dece uzrasta između 5. i 6.godine života niču prvi stalni kutnjaci-šestice koji nemaju mlečne prethodnike, što znači da njihovom izrastanju ne prethodi ispadanje mlečnog kutnjaka.

Šestice se jednostavno ,,usele,,  u usta deteta , roditelji čak i ne primete to, jer  pri nicanju pomenutih zuba dete obično nema nikakve tegobe. Iz tog razloga, roditelji pri prebrojavanju dečijih zuba misle da je i šestica mlečni zub. Preporuka je da se fisure šestice preventivno zaliju. Više podataka možete pročitati-ovde.

Savet je da se detetu redovno, pravilno peru zubići, naročito uveče pred odlazak na spavanje. Takođe su veoma važni redovni kontrolni pregledi.

Srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27369 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27369
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata