Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Moje pitanje za. Dr. Tatjana. Glozancev. Sajkovski je. Interesuje me kako se izvodi intervencija ili ugradnja mosta na zubu jer pola zuba nemam u vilici jer sam pola vadila a pri tom je pola otišlo jer sam. da napomenem.. Kardioloski pacijent naime jasam 21.01.2015.god operisala srčane zaliske gde su mi ugradili veštačke zaliske i za terapiju prepisali lek koji je za zgrusavanje krvi farin interesuje me da li zbog svega što sam navela mogu da mi urade most i da napomenem da svaka intervencija mora da se uzimaju druga terapija umesto farina i da mi se antibioticima. Uradi intervencija pošto niko ne sme ništa da mi rade dok se ne izvrši ta zahtevna terapija. Poz. Marija. Jakovljevic imam 29. God i 90 sam god
Valjevo 1.11 2019

Marija - 01. 11. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovana Marija,

Pre svega neophodno je kliničkim pregledom i analizom OPT snimka (snimak svih zuba gornje i donje vilice) utvrditi stanje zuba i odrediti adekvatan plan terapije.
 
Ukoliko postoje uslovi za izradu mosta, prethodno je potrebna pretprotetska priprema - uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, vađenje zuba koji su indikovani za vađenje, uklanjanje karijesa, eventualno kanalna lečenja ukoliko su potrebna i slično. 
Nakon završene adekvatne pripreme zuba nosača mosta pristupa se izradi mosta, što zahteva nekoliko poseta stomatologu - 1. brušenje zuba i uzimanje otiska, 2. proba metala, 3. proba keramike i 4. predaja i cementiranje definivitnog rada.
 
S obzirom na Vaše osnovno oboljenje, pre svake "rizične" intervencije (uklanjanje zubnog kamenca, vađenje zuba, brušenje zuba) neophodna je adekvatna priprema i saglasnost nadležnog kardiologa.
 
Srdačan pozdrav,
ORAL B ČUKIĆ

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28750 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28750
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata