Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molila bih vas da mi odgovorite na moje pitanje. Imam keramičke navlake na prednjih osam zuba u gornjoj vilici. Prije sedam dana sam uradila resekciju na lijevoj dvojci. Rečeno mi je da oko zuba nema više kosti i da mogu očekivati da će se proces ponovo javiti (možda za mjesec, možda za godinu). Takođe, rečeno mi je da mi je sluznica nevjerovatno tanka, i vjerovatno hronično upaljena. Zanima me Vaše mišljenje. Unaprijed se zahvaljujem.

Snježana Gajić, Sarajevo - 19. 03. 2008.
Odgovor i savet
spec.dr Branislav Čukić
spec.dr Branislav Čukić specijalista oralne hirurgije - implantolog

Poštovana Snežana,

nisam odgovorio par dana jer nisam bio siguran da sam shvatio pitanje. ponovo sam pročitao i opet nisam siguran oko čega treba da dam mišljenje.

Dali je moguće to što su Vam rekli - moguće je.

Da li je u takvim slučajevima izvesna komplikacija i neuspeh terapije - jeste.

Ako je pitanje šta dalje, odgovor bi bio: ukoliko je most korektan i zub na kome je radjena resekcija korena nije neophodan kao nosač, trebalo bi ga hirurški ukloniti i sačuvati most. Ukoliko je most dotrajao, skinuti most, izvaditi taj zub i napraviti novi most.

Nadam se da sam pogodio temu.

srdačno 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27862 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27862
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata