Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molila bih Vas za odgovor na moje pitanje!Stomatolog mi je promenio plombe na 4 zuba jer su bile tamne i dugo vremena su stajale,ali me nisu boleli!SAda imam bele plombe tj kao da je moj zub citav ,ali su mi ti zubi jako osetljivi na hladno,toplo i jaci zagriz!Sta je problem?

Bojana - 07. 02. 2008.
Odgovor i savet
dr Eleonora Čikarić-Stojanac
dr Eleonora Čikarić-Stojanac polivalentni stomatolog

Poštovana Bojana,

vrlo je česta pojava postoperativne osetljivosti zuba na toplotne nadražaje nakon menjanja crnih (amalgamskih) u bele ( kompozitne) plombe.

Najčešće se svi simptomi izgube u toku 1-2 nedelje. Ako do toga ne dođe u tom vremenskom periodu, potrebno je plombe ponovo uraditi.

Za to što su vam ti zubi osetljivi na zagrižaj mogu biti dva razloga:

1. plomba je visoka

2. ostala je blazna (mehurić vazduha ) na spoju plombe i zuba te prilikom žvakanja dolazi do stvaranja negativnog pritiska koji deluje na zubni živac što se manifestuje bolom. U tom slučaju plombu treba ponoviti.

Srdačan pozdrav

 

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 26883 pitanja.
.
9
Doktora
.
9500
Zadovoljnih pacijenata
.
26883
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata