Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molim Vas pomozite... Pre desetak dana me je iznenada zabolela jedinica. Nisam cekala vec sam odmah otisla zubaru. Zub je snimljen i izvadjen zivac. Medjutim, zub je nastavio da boli i jako pulsira. Posebno boli na dodir i na ugriz. Opet sam se javila zubaru, ali su oni u neverici da zub i dalhe boli. Ponovo su ga cistilionim iglicama, cak i ponovo snimili sa iglicom u zubu i rekli da je sve u redu. Ali zub ne prestaje da boli i stvarno ne znam sta da radim. Da li je problem u doktoru, da li da potrazim jos necije misljenje? Ne znam sta da radim a bol vise ne mogu da trpim, jer vec vise od deset dana neprestano boli i strah me je da ako budem predugo cekala, da nece moci da se zub spasi. Hvala unapred... Molim vas pomozite.

Penica - 07. 03. 2019.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Moana Opačić
dr Moana Opačić doktor stomatologije

Poštovana Penica,

uzrok Vaših tegoba može biti prisustvo i zapaljenje parodontalnog džepa u predelu navedenog zuba, kada je potrebno sprovesti adekvatnu parodontološku terapiju (uklanjanje zubnog kamenca i mekih naslaga, čišćenje i kiretaža parodontalnog džepa, aplikacija odgovarajućeg medikamenta).

Takođe uzrok može biti i prisustvo i zapaljenje patološkog procesa u kosti oko vrha korena navedenog zuba (granulom, cista), kada je, pored adekvatne endodontske terapije (lečenja kanala korena zuba), potrebno i hirurško uklanjanje patološkog procesa (apikotomija).

Kliničkim pregledom i analizom Rtg snimka potrebno je isključiti i oboljenje nekog od susednih zuba, s obzirom da i oni mogu biti uzrok tegoba koje navodite.

Nažalost, ovim putem, a bez kliničkog pregleda i analize Rtg snimka nije moguće sa sigurnošću tvrditi o čemu je tačno reč.

Savetujemo Vam da uradite Rtg snimak navedenog zuba i ponovo posetite stomatologa, po mogućnosti specijalistu bolesti zuba i endodoncije, kako bi se utvrdila tačna dijagnoza i sprovela adekvatna terapija.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27605 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27605
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata