Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molim vas, vađen mi je umnjak u ponedeljak . Bol je svakim danom bila sve jaca i jaca . Danas odem kod zubara i on mi stavi dren u ranu međutim jos uvek osetim kljucanje i bol u zubu.

Ljiljana - 20. 11. 2020.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
dr Stefan Mirković
dr Stefan Mirković polivalentni stomatolog

Poštovana Ljiljana,

pojava jakog, pulsirajućeg bola govori u prilog postojanja otežanog zarastanja rane nakon vađenja zuba - alveolitis. Alveolitis nastaje kao posledica propadanja krvnog ugruška, pri čemu zubna čašica ostaje prazna, što prouzrokuje intenzivne bolove.

Terapija alveolitisa podrazumeva čišćenje rane u cilju provociranja ponovnog krvarenja i stvaranja novog krvnog ugruška. Postoje i medikamenti koji se plasiraju u ranu (ne vade se) ili se postavlja jodoform štrajfna (koja se menja na 2 dana), kako bi se sprečilo ponovno propadanje koaguluma.

U nekim slučajevima kiretaža se mora ponavljati sve dok se ne stvori kvalitetan koagulum u rani ili je rešenje hirurška obrada rane.

Takođe uzrok bola može biti oboljenje nekog od susednih zuba.

Savetujemo da se obratite stomatologu ili oralnom hirurgu koji Vam je vadio zub u cilju kontrole i eventualne terapije.

Srdačno

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 28469 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
28469
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata