Vaš odgovor

. / Pitanja / Vaš odogovor
Pitanje

Molim Vas,pomozite!
Raste mi umnjak na donjoj lijevoj vilici,moja zubarka me poslala na vadenje,jer je zub skroz u kosti,a vec sam popila 4 ture antibiotika prije ljeta,jer se u razlicitim vremenskim intervalima upaljivao.Sad se opet upalio(nisam mogla na vadenje prije jer ne rade operacijske sale po ljeti) i opet sam dobila antibiotik koji sam popila,a zub je i dalje bolio i natecena sam,te sam zabrinuta opet otisla zubarki koja mi je produzila antibiotik i dodala jos jedan.To sve skupa traje 10 dana,a ja sam i dalje natecena,zub me boli i ne mogu otvorit usta!Hoce li oteklina ikad splasnuti i prestati me boljeti?Zabrinuta sam,jer mi to sve skupa predugo traje!?

pitomi lav - 21. 10. 2013.
Stepen hitnosti:
nije hitno  nije hitno
relativno hitno  relativno hitno
veoma hitno  veoma hitno
informacija  informacija
Odgovor i savet
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski
spec. dr Tatjana Gložančev-Sajkovski specijalista stomatološke protetike

Poštovani,

tegobe koje navodite ne mogu se sanirati bez uklanjanja zuba uzročnika, dakle što pre je potrebno izvaditi umnjak.

Antibiotsku terapiju nastavite da uzimate na propisan način i održavajte redovnu pravilnu oralnu higijenu. Potrebno je da što više puta u toku dana radite vežbe otvaranja usta, pomažući se kažiprstom i palcem jedne ruke (palac postavite na sečivne ivice gornjih prednjih zuba, a kažiprst na donje), maksimalno otvorite usta do granice bola i nekoliko sekundi zadržite tako. Budite uporni i istrajni u vežbanju bez obzira na prisutan bol kako trizmus ne bi perzistirao.

Na otečenu regiju spolja potrebno je više puta u toku dana postavljati hladne obloge (ne led!), izbegavati konzumiranje tople hrane i napitaka i spavanje na otečenoj strani lica.

Savetujemo da što pre odete na pregled kod oralnog hirurga kako bi se procenio stepen trizmusa i planirala intervencija.

Srdačno

Na osnovu informacija sa kojima raspolažemo, u obzir dolaze sledeće dijagnoze:
- dentogena infekcija sa trizmusom (otežano otvaranje usta).

Nakon 23 godine uspešnog rada u oblasti stomatologije, odlučili smo da je vreme da naše poslovanje proširimo u pravcu estetske medicine. Kao i do sad, osluškujemo vaše želje i pratimo trendove.

Okupili smo vrhunske stručnjake i otvorili smo vrata nove ordinacije opremljene po visokim standardima.

U posebnoj ordinaciji za plastičnu hirurgiju i estetsku medicinu, pri stomatološkoj poliklinici, lekar specijalista plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije vrši sve intervencije iz domena svoje specijalnosti u lokalnoj anesteziji.

Želimo da individualnim pristupom, uz stručni kadar i sertifikovane materijale, odaberemo metodu koja će svakom pacijentu pružiti vrhunske rezultate.

Potreban Vam je pregled?   Zakažite besplatan pregled

Pitajte stomatologa

Ukoliko ste u nedoumici slobodno nam se obratite.
Do sada smo odgovorili na preko 27225 pitanja.
.
9
Doktora
.
11000
Zadovoljnih pacijenata
.
27225
Odgovorenih pitanja
.
100
Sertifikata